Het wordt warm …

Zomer

Warme dagen op komst

Warme zomer bloemisterij met de OASIS® Designer’s Collection.  In g&v issue 06, Tino Hoogterp (florales.handwerk) zet zijn visuele ideeën van de zomerstemming  om in moderne ontwerpen.

De sleutelwoorden die hem inspireren: juni, industrie, ruw, wit, bloedhete zomer, goede stemming met vrienden, samen eten, maar toch anders.

Hij beelde zich een bijkomst voor als deel van de “diner en blanc” in een oude fabriekshal in Munich Giesing.   Het jonge publiek ontmoet er mekaar en de kleur wit is de focus van dit event, niet enkel wat betreft de bloemen maar ook de kledij is wit.  Iedereen brengt iets mee – decoratie, eten, drinken, goede stemming.

Cylinder als tafel decoratie

Spuit het gras wit en laat drogen.   Snij nu de cylinders in ongelijke delen, en gebruik een lepel om een opening te maken voor de bloempotjes.  Rol dan, zachtjes met lichte druk, met een planter over het schuim.   Plaats de plantjes in de gecreerde ruimtes en steek de kaarsjes in het schuim.   Werk af met het droge gras.  Indien gewenst steek nog wat extra decoratie erop.

Zon met basis schuim;

De metalen ring is het symbool van de zonnige juni maand en verwijst naar de kamers van het oude metaal atelier waar het dinner plaats vind.  Het witte van het lint wordt weerkaatst in de bloemen van de Kalanchoe en de Ornithogalum. Anthuriums, Echeveria en rozestruik staan, met hun groene kleur, voor de vergankelijkheid van de bomen en de liefde voor het leven.  Het is een eenvoudig en licht werkstuk, zoals kledij gemaakt van wit linnen, gedragen op het “Dîner en blanc”.

Kalanchoe in steen.

De klassieke Blossfeldiana in een nieuw kleedje!  Een verfrissend, helder, licht wit – ideaal voor de warme dagen.  De container is de XXLBlack brick, gevormd als een steen, verwijzend naar de Flaming Beetle, Madagascar.

Snij de kubus in een ruwe steen vorm en werk af met de handen totdat een propere steen is gevormd.   Markeer de opening voor de Kalanchoe sketch en pel deze uit met een lepel.   Zet de planten in de pot, en bewater het water absorberende schuim.  Tot slot bedek dit met stenen.

© Tino Hoogterp in der g&v Ausgabe 6/2021 “ES WIRD HEIß!”  | Photografy Mark Kamin

ZYLINDER ALS TISCHDEKO

Zuerst das Gras mit dem Spray weiß ansprühen und trocknen lassen. In dieser Zeit die Zylinder in unterschiedlich lange Stücke schneiden, mit einem Esslöffel eine Öffnung für die kleinen Töpfe der Pflanzen schaffen. Dann einen Übertopf mit Muster (einfach, nicht zu verschnörkelt) mit Vorsicht, aber sanftem Druck, über den Steckschaum rollen. So entsteht ein Negativmuster auf dem Steckschaum. Die Pflanzen in die erschaffenen Übertöpfe stellen, Kerzen in den Steckschaum drücken. Das getrocknete Gras einarbeiten. Bei Bedarf noch mit etwas zusätzlicher Deko „servieren”.

Gebruikte produkten

OASIS® BLACK IDEAL Kubus en Blok

OASIS® IDEAL Corsoblokken maken het bijeenbinden of tapen van stenen voor grote arrangementen overbodig. Deze Corsoblokken geven stabiliteit voor grote ontwerpen, ideaal dus voor podia, feesten of grote beursarrangementen. Bovendien kunnen ze probleemloos in de gewenste vorm gesneden worden, voor bestellingen die net dat tikkeltje extra volume nodig hebben.

Eigenschappen en voordelen

Maakt het bijeenbinden of tapen van stenen voor grote arrangementen overbodig

Toepassingen

Perfect voor lobbies, podia, feesten, beursarrangementen

OASIS® BLACK IDEAL Cylinder

De OASIS® IDEAL cylinderstaaf is amper voorgesneden waardoor je de grootte van de arrangementen zelf nog kan bepalen. Uiteraard kan deze ook in één geheel gebruikt worden.

Eigenschappen en voordelen

 • Bepaal zelf de grootte van uw cilinderstaaf
 • Geen steekschuim-afval
 • Past perfect in een Junior schaaltje

Toepassingen en tips

Tafelarrangementen.

OASIS® AQUA Kleur Sprays

Eigenschappen en voordelen

 • Geurloos
 • Vlug drogend
 • Bloemvriendelijk
 • Beschikbaar in verschillende kleuren

 

OASIS® BLACK IDEAL Cylinder

De OASIS® IDEAL cilinderstaaf is amper voorgesneden waardoor je de grootte van de arrangementen zelf nog kan bepalen. Uiteraard kan deze ook in één geheel gebruikt worden.

Eigenschappen en voordelen

 • Bepaal zelf de grootte van uw cilinderstaaf
 • Geen steekschuim-afval
 • Past perfect in een Junior schaaltje
 • De zwarte kleur accentueert de kleuren van de bloemen

Toepassingen en tips

 • Tafelarrangementen.